//

Schoolcounselling

Schoolcounselling is nog niet zo bekend in Nederland. In Amerika daarentegen is het al geruime tijd een begrip. Schoolcounselling is met name begeleiding van leerlingen die ergens tegen aan lopen op sociaal of persoonlijk / emotioneel vlak, en waarvan daardoor mogelijk ook het studieverloop of resultaat wordt beïnvloed.

Het werkgebied van een schoolcounsellor is echter breder, niet alleen door de veelheid aan problemen waar leerlingen tegen aan kunnen lopen, maar ook omdat de counsellor er tevens is voor iedereen die bij school betrokken is, zoals ouders, leerkrachten, en ondersteunend personeel.

Met de volgende problemen kan je bijvoorbeeld terecht bij een counsellor: sombere gevoelens, onzekerheid, bang of boos zijn, faalangst, leerproblemen, problemen thuis, ruzies, pesten of gepest worden, homoseksualiteit, relaties, enz. De begeleiding van de counsellor kan geschieden op verzoek van de leerling / ouder / leerkracht zelf en bij leerlingen op voorstel van ouders of bijvoorbeeld mentor. De begeleiding vindt plaats in een aantal een op een gesprekken  en eventueel groeps- of gezinsgesprekken.

Lijkt het jou wel wat om eens met een (school)counsellor te praten? Neem dan vrijblijvend contact op!