//

Oudercoaching en opvoedondersteuning

Bij Sprankelkinderen kunt u naast kindercoaching ook terecht voor oudercoaching of opvoedondersteuning. Loop je als ouder ergens tegen aan? Ben je niet blij met hoe het soms gaat in jullie gezin? Dan kan een sessie opvoedondersteuning of oudercoaching uitkomst bieden. Ik luister, zonder oordeel, geef hier en daar wat tips of laat je tot bepaald inzicht komen.

Het gedrag van je kinderen raakt je als ouder, soms iets meer, soms iets minder. Als we onze kinderen blij en gelukkig zien, vertederd dat ons, en is er verder niks aan de hand. Maar het gedrag van kinderen kan je ook verdrietig of boos maken en je wanhopig laten voelen, dat je het even niet meer weet. Je verlangt naar rust en je weer gerust kunnen voelen.

Als dit het geval is kan het fijn zijn om hier met iemand over te praten, dat iemand even meekijkt en met je op zoek gaat naar de precieze knelpunten en oplossingen daarvoor. Waar loop je / lopen jullie tegen aan, en hoe zou je het graag anders willen.

Oudercoaching helpt je te kijken naar wat je kan, en wilt veranderen. Dit kan bijvoorbeeld iets zijn in je manier van communiceren, geven van aandacht, hoe je zelf projecteert of wat je kind jou spiegelt. Je krijgt inzicht in je eigen denken en doen en hoe je dat kan aanpassen naar een manier waarvan jij en je kind lekkerder in het vel gaan zitten.

Ook volwassenen vergeten steeds meer  het kind in zichzelf. Daarnaast kunnen volwassenen kunnen uiteraard ook (hoog)sensitief zijn. Kinderen hebben het nooit van een vreemde!

Sprankelkinderen biedt de volgende opties:

  • coachingsessies of opvoedondersteuning individueel of met beide ouders tegelijk
  • Sprankelend ouderschap, balans in jezelf en je gezin
  • coaching gericht op bredere zelfontwikkeling. Kijk hiervoor op Coruscent.

 

Neem gerust vrijblijvend contact op voor vragen of het maken van een afspraak.

“Ik heb de coaching en gesprekken bij Janou als heel fijn ervaren. Ze denkt met je mee, luistert aandachtig en biedt opheldering. Ik wist het even niet meer. Samen met Janou heb ik gekeken naar het hoe en waarom en ze heeft me weer op weg geholpen. Ik kreeg weer duidelijk wat ik wilde en hoe ik er moest komen. Ik voelde mij gehoord, begrepen en kan er weer voor gaan. Ik raad iedereen aan die vragen heeft of vastloopt in het ouderschap naar Janou toe te gaan. Je krijgt een luistert oor en praktische oplossingen. Meer inzicht in jezelf en je kind waardoor je weer in je kracht komt te staan en weer door kunt.”

L. van Beek.