//

Wie ben ik?

Mijn naam is Janou Vos. Ik ben trotse moeder van twee dochters en een zoontje. Samen met mijn vriend wonen wij met veel plezier in Leidschenveen (Den Haag).

Sinds 2006 begeleid ik (hoogsensitieve) kinderen. In eerste instantie bij praktijk Res-Novare, waar ik samenwerkte met mijn moeder die orthomoleculair therapeut en voedingsadviseur is, en sinds 2012 in mijn eigen praktijk voor kindercoaching en oudercoaching Sprankelkinderen.

Ik heb na mijn opleidingen Bedrijfskunde en Sociologie (arbeid- en organisatiepsychologie) en een baan in de consultancy het roer omgegooid. Verandertrajecten, weerstand binnen organisaties en het hoe en wat achter reacties en emoties van mensen waren en zijn mijn ding, maar ik miste iets wat maakte dat ik echt met passie mijn werk kon doen, namelijk aandacht voor de persoon, voor het kind. Ik realiseerde me dat mijn hart ligt bij het begeleiden van hoogsensitieve kinderen en kinderen met sociaal emotionele moeilijkheden. Daarom ben ik in 2006 de opleiding tot Nieuwetijdscoach voor het begeleiden van nieuwetijdskinderen / hoogsensitieve kinderen bij Centrum Majoraan gaan volgen. Dit bleek een schot in de roos. Na het afronden van de opleiding ben ik vol passie aan de slag gegaan als kindercoach. In de jaren daarna heb ik verschillende aanvullende cursussen en trainingen gevolgd op het gebied van kind en begeleiding. Zo heb ik o.a. de cursus kindermassage bij Zonnevlecht Opleidingen (BATC en KTNO geaccrediteerd) afgerond en ben ik sinds 2013 gecertificeerd ‘Ik leer leren’ trainer.  Naast mijn eigen ervaring met (hoog)sensitiviteit heb ik inmiddels vele jaren ervaring in het begeleiden van (hoogsensitieve) kinderen.

Ik merkte in mijn werk dat ook veel volwassenen en ouders het contact met (het kind in) zichzelf kwijt zijn of niet zichzelf kunnen zijn en daardoor ergens tegen aanlopen. Daarom ben ik de beroepsopleiding Schoolcounselling gaan volgen bij Stichting Counselling Nederland, welke ik in 2014 met succes heb afgerond. Ik mag me nu dan ook counsellor noemen en counsellingtrajecten aanbieden aan jongeren en volwassenen die vastlopen of het even niet meer weten. Met veel plezier heb ik inmiddels ook volwassenen op weg geholpen in het weer kunnen sprankelen.

Ik sta als jeugd- en gezinsprofessional geregistreerd bij het SKJ (Kwaliteitsregister Jeugd) met registratienummer 100025277.

Een tijdje was ik het kind in mezelf kwijt, maar nu durf en wil ik weer huppelen over straat. Jezelf zijn en sprankelen, dat is wat ik voor iedereen wens.

“Wanneer heb jij voor het laatst gehuppeld?”

“Janou, je bent een leuke, vrolijke en gezellige vrouw met veel humor. We zijn je heel dankbaar voor je hulp en de sprankeltjes die je op onze dochter hebt weten over te brengen. Blijf dit vooral doen!”