//

Wanneer oudercoaching

Bij Sprankelkinderen kunt u naast kindercoaching ook terecht voor oudercoaching of opvoedondersteuning. Loop je als ouder ergens tegen aan? Ben je niet blij met hoe het soms gaat in jullie gezin? Dan kan biedt oudercoaching uitkomst! Ik luister, zonder oordeel, geef je inzicht en praktische tips zodat je gezin weer in balans komt. 

Het gedrag van je kinderen raakt je als ouder, soms iets meer, soms iets minder. Als we onze kinderen blij en gelukkig zien, vertederd dat ons, en is er verder niks aan de hand. Maar het gedrag van kinderen kan je ook verdrietig of boos maken en je wanhopig laten voelen, dat je het even niet meer weet. Je verlangt naar rust en je weer gerust kunnen voelen.

Als dit het geval is kan het fijn zijn om hier met iemand over te praten, dat iemand even meekijkt en met je op zoek gaat naar de precieze knelpunten en oplossingen daarvoor. Waar loop je / lopen jullie tegen aan, en hoe zou je het graag anders willen.

Oudercoaching helpt je te kijken naar wat je kan, en wilt veranderen. Dit kan bijvoorbeeld iets zijn in je manier van communiceren, geven van aandacht, hoe je zelf projecteert of wat je kind jou spiegelt. Je krijgt inzicht in je eigen denken en doen en hoe je dat kan aanpassen naar een manier waarvan jij en je kind lekkerder in het vel gaan zitten.

Ook volwassenen vergeten steeds meer  het kind in zichzelf. Daarnaast kunnen volwassenen kunnen uiteraard ook (hoog)sensitief zijn. Kinderen hebben het nooit van een vreemde!