//

Kindercoaching

Kindercoaching is een laagdrempelige, kortdurende vorm van begeleiding voor kinderen en jongeren die ergens tegen aanlopen op welk gebeid dan ook. Tijdens de sessies kindercoaching begeleid ik kinderen om weer in hun kracht te komen. We zien tegenwoordig vaak dat kinderen het contact met zichzelf kwijt zijn. Kinderen lopen vast en vertonen bijvoorbeeld gedrag waar de omgeving van het kind, maar ook het kind zelf, vaak geen raad mee weet. Dit komt deels door de huidige maatschappij waarin we leven. Er moet veel, de focus ligt veelal op presteren, ook op school. Hierdoor kunnen kinderen uit balans raken, waardoor ze niet lekker in hun vel gaan zitten.

Daarom is het belangrijk dat kinderen weer in contact komen met zichzelf, hun zelfvertrouwen terug krijgen en bij zichzelf kunnen blijven. Dat ze stevig in de schoenen komen te staan en zichzelf durven te zijn. Oftewel, dat de kinderen weer kunnen en mogen sprankelen. Respect, begrip en (h)erkenning, maar ook vrij- en loslaten zijn hierin de sleutelwoorden.

Sprankelkinderen biedt de ruimte voor kinderen om zichzelf te zijn. Niks moet en niks is vreemd. Ieder kind is uniek en mag er zijn. Mijn aanpak is oplossingsgericht, de focus ligt niet op het probleem, maar juist op de kwaliteiten en kracht van het kind. De kinderen worden gestimuleerd zelf tot ontdekkingen te komen en de eigen kwaliteiten en kracht te (her)ontdekken en verder te ontwikkelen. Samen oefenen we om de kwaliteiten toe te passen in lastige situaties en zo de eventuele problemen op te lossen. Hierbij maak ik onder andere gebruik van visualisatieoefeningen, kinderfocussen, gesprekken, (aardings)oefeningen, mindfulness, tekening, dans, en spelenderwijs bewustwording om zo het kind op weg te helpen.

Aangezien geen kind hetzelfde is, is ieder coachingstraject verschillend. Het traject wordt op leeftijd en persoon aangepast.

Lees verder bij werkwijze.

“Ik ben blij dat we de stap naar een kindercoach gezet hebben. Mijn dochter doet goed haar best om niet meer zo snel boos te worden en over bang zijn hoor ik haar ook niet meer. Ze vond de afspraken met jou erg leuk en vindt het eigenlijk jammer dat het niet meer hoeft! :)”

 

“Wij hebben de coaching voor Lucas als zeer positief ervaren. Hij vond het altijd erg leuk om naar je toe te gaan. Het heeft hem ook goed geholpen. Hij is zelf veel bewuster geworden van zijn eigen gedrag en weet nu veel beter om te gaan met zijn boosheid. “