//

Counselling

Soms zit je niet lekker in je vel. Dit kan tijdelijk zijn, maar ook wat langer duren waardoor het lijkt dat je er niet meer uit komt. Je zit vast. Dit kan allerlei oorzaken hebben, en ook vele gevolgen. Je voelt je lusteloos, of juist rusteloos. Je weet even niet meer wat je wilt of wat je moet doen. Dan biedt counselling uitkomst. Counselling lijkt op coaching, het is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor iedereen die ergens tegen aanloopt of tijdelijk vast lijkt te zitten.

De huidige maatschappij legt aardig wat druk op, zowel op sociaal vlak als op het gebied van werk en carrière. Tijd voor jezelf, om even stil te staan of gas terug te nemen is er vaak niet. We hebben vaak niet eens door dat het nodig is om even bij jezelf te voelen hoe het met je gaat en waar je staat in je leven. Dit kan ervoor zorgen dat je het even allemaal niet meer weet, je lijkt vast te zitten, niet meer vooruit te komen. Dit kan allerlei klachten met zich meebrengen, zoals hoofdpijn, spanningsklachten, weinig energie, lusteloosheid of een onrustig en ontevreden gevoel. Je bent het contact met jezelf kwijt.

Op zo’n moment kan een counsellor uitkomst bieden. Een counsellor ondersteunt en begeleidt je bij lastige, pijnlijke, ongemakkelijke of ongewenste situaties.  Gevoelens van boosheid, verdriet, schaamte of onzekerheid kunnen heel intens zijn. Counselling biedt de mogelijkheid om deze gevoelens te onderzoeken, begrijpen, te veranderen en/of los te laten. Bewustwording speelt hierbij een belangrijke rol.

Counselling is non-directief. De counsellor gaat tijdens het proces de cliënt niet sturen of zeggen wat te doen. Een counsellor geeft inzicht  in wat er gebeurt of aan de hand is en spoort aan bij het maken van keuzes. Hierbij (ver)oordeelt de counsellor niet.

Counselling kan je helpen de balans in je leven weer terug te vinden, zodat je weer lekker in je vel gaat zitten en gaat sprankelen!

Zit jij niet lekker in je vel? Ben je op zoek naar (laagdempelige) begeleiding. Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of kijk ook eens op Coruscent.